22 júna 2007

Vredy zdravovedy III


Predovšetkým chcem zdôrazniť, že nemám absolútne nič proti ženám. Práve naopak. Ženy mám rád, mám ich dokonca ešte radšej ako mužov. Mám ich tak rád, že s jednou som sa aj oženil.

Priznám sa, že ma už unavujú všetky tie propagandistické reči o škodlivosti akejkoľvek potraviny, ktorú si dovolím vložiť do úst. Mám už dosť rokov na to, aby som si pamätal, čo všetko už bolo zdraviu škodlivé:

» Celý článok od A po Z »

10 júna 2007

Vredy zdravovedy II


Lekári mi určite dajú za pravdu, že správna diagnóza je predpokladom úspešného vyliečenia. Ja síce nie som lekárom, ale pre vlastné potreby si stanovujem diagnózy ľudí, s ktorými sa stretávam. Nie, nehrám sa na amatérskeho, či ľudového liečiteľa. Moje diagnózy sa týkajú skôr oblasti emocionálnej a spoločenskej. Niektoré z nich dnes ponúkam i vám. Možno niekto z vás pozná na niektorú z nich liek.

» Celý článok od A po Z »

03 júna 2007

Vredy zdravovedy I


Pôvodne som chcel dať do nadpisu Zdravotnícka deforma, alebo niečo podobné a aktuálne, ale potom ma napadol tento epigram:
(Odbočka pre jazykových puristov: tento epigram mi nenapadol, ale ma naozaj napadol. Až som sa zľakol toľkej myšlienky! Lebo mne nápady nenapádajú pekne pozvoľna, pomaly, ale ma napádajú náhle a bez výstrahy. Ako to majú aj v svojom názve. Často pritom zvolajú: "Dušu, alebo peniaze!" A ja pritom zakaždým tú dušu takmer vypustím...)
Ale späť k pôvodnej myšlienke. Príroda sa vo mne ozvala v meste, uprostred civilizácie. A ak som nechcel vyzerať naozaj celkom naturálne, odbočil som do najbližšieho vhodného zariadenia. Bola to poliklinika. A tam ma ten epigram napadol:

Nie je všetko zlato, čo sa blyští.
Nie je každý pacient, čo sa vyští.


Aj keď to tak často vyzerá...

» Celý článok od A po Z »
 

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.5 License.